Aktuellt på biblioteken


20.09.2017

Sagostund i Söderkulla

Sagostund i Söderkulla bibliotek för barn som fyllt 3 år.

Söderkulla bibliotek

[l:communityCalendarItem]

04.10.2017

Sagostund i Söderkulla

Sagostund i Söderkulla bibliotek för barn som fyllt 3 år.

Söderkulla bibliotek

[l:communityCalendarItem]

04.10.2017

Mini-Kirlittan: Raka Bananer (konsert)

Gruppen Raka Bananer leker med handdockor och annan rekvisita och åker ut på ett improviserat och rytmiskt äventyr där vi träffar allt från tiger ballerinor till raka bananer.

Söderkulla bibliotek

[l:communityCalendarItem]

10.10.2017

Aulaklubben i Söderkulla: Minna Lindgren

Söderkulla bibliotek

[l:communityCalendarItem]


Nätbiblioteket är nu öppet!

Helle nätbibliotek

http://www.helle-kirjastot.fi/

Nu har nätbiblioteket Helle öppnat. Du kan söka i nätbiblioteket utan att logga in, men för att till exempel förlänga lånetiden och reservera material behöver du logga in med bibliotekskortets nummer och pinkod. Du kan uppdatera dina egna uppgifter i nätbiblioteket, kontrollera också dina egna meddelandeinställningar.

Samma koder som användes i det gamla bibliotekssystemet fungerar i det nya. Om dina koder ändå inte fungerar ber vi dig personligen besöka biblioteket.
Helle-nätbiblioteket finns på adressen http://www.helle-kirjastot.fi/

Lånen kan också förnyas per telefon eller per e-post: 09-2353 6003, huvudbiblioteket@sibbo.fi, soderkulla.biblioteket@sibbo.fi

Sibbo huvudbibliotek har flyttat

Huvudbiblioteket i Nickby renoveras och har flyttat till tillfälliga lokaler för cirka ett år. Huvudbiblioteket finns nu i Nickby gamla skolcentrums matsal, Stora Byvägen 8 C (mittemot Nickby hjärta). Välkommen!

Det meröppna biblioteket är öppet igen!

En del av bibliotekskorten kräver uppdatering i nya bibliotekssystemet. Vi rekommenderar att alla kunder uppdaterar sina uppgifter i biblioteket.

 


 

Välj böcker till bibban

Sibboborna kan regelbundet vara med och välja böcker till biblioteket.

Påverka urvalet!

 


 

HRT-service i Sockengården och Söderkulla bibliotek

HRT-servicepunkten i Nickby flyttade i oktober 2016 från Sibbo huvudbibliotek till Sockengården (Stora Byvägen 18). Man kan köpa HRT-biljetter under de tider då kommunens kundservice (Info) är öppen: mån.8-17, tis 8-17, ons. 8-15.30, tors. 8-15.30, fre. 8-14.

HRT-servicepunkten i Söderkulla bibliotek är från och med 1.11.2016 öppen tisdagar och onsdagar kl. 10-12 och 12.30-17. Då kan man även få övrig kommunal kunservice i Söderkulla. 

 


 

Söderkulla bibliotek också meröppet

Söderkulla bibliotek kan du besöka också tidigt på morgonen, sent på kvällen och till och med på söndagar.

Personalen betjänar på vardagar måndag till onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-16. All övrig tid, må-to kl. 7-21 och fre kl.7-18, är självbetjäningstid. På veckoslutet är biblioteket meröppet med självbetjäning på lördagar kl. 7-18 och på söndagar kl. 10-18.

Alla som har ett Porsse-bibliotekskort (Sibbo, Borgå, Askola, Borgnäs) med tillhörande PIN-kod kan använda meröppetbiblioteket. Man loggar in med sitt bibliotekskort och sin PIN-kod vid någon av kortläsarna, som finns i hissen och i trapphuset.

Under meröppettiden kan man låna och återlämna material med automater, hämta reserveringar, läsa böcker och tidningar samt använda kunddatorerna.

 

Meröppetbibliotek

 


Om biblioteket

Biblioteket är en populär och uppskattad mötesplats, där all världens kunskap och kultur möter den enskilda människan och Sibbo kommunbibliotek har långa anor. Bokutlåningen började i Sibbo redan för över 150 år sedan och ända sedan dess har utlåningssiffrorna och biblioteksanvändningen ökat. Det år 2009 grundade nya biblioteket i Söderkulla har ytterligare ökat Sibbobornas stora intresse för bibliotekstjänsterna.

Vi strävar efter att erbjuda en mångsidig samling inte bara böcker utan också musikmaterial, filmer, internetanslutningar, tidningar och databaser, såväl på finska som på svenska.

Sibbo bibliotek fungerar i samarbete med biblioteken i Borgå, Borgnäs och Askola. Vi har en gemensam databas och ett gemensamt kundregister. Med Sibbo bibliotekskort kan du låna och återlämna material i alla de nämnda biblioteken.

Mer information om bibliotekets tjänster i menyn högst upp.

 


 

Kirjasto!

 

Välkommen till biblioteket för att njuta!


Senast ändrat 04.09.2017

Suomeksi

 


Bibliotekets servicenummer 09 2353 6003

 Sibbo huvudbibliotek (Ny adress!)
Stora Byvägen 8C, Nickby

mån - tors
fre och dag före helg

9-20
9-16

9-15

Söderkulla bibliotek
Amiralsvägen 2, Söderkulla
Betjäningstider:

mån - ons
tors - fre och dag före helg


Meröppettide
r:
mån-tors
fre
lör
sön
 

10-20
10-167-21
7-18
7-18
10-18

 

 

Facebook

 

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo

 

kirjastokaista.fi

 

Musiktjänsten Naxos

musiikkibasaari

 

Fråga bibliotekarien