< Evenemang

Lars Ådahl, läkarens Bibel

19.11.2017 17:00
Lars Ådahl, läkarens Bibel
Föreläsningsserie kring reformationens 500-årsjubileum
Plats: Festsalen

Lars Ådahl, läkarens Bibel  19.11. 2017


Allmänläkare som älskat sitt jobb. Arbetat i Österbotten, Sibbo, Saudi-Arabien och Helsingfors. Numera pensionär och frivilligarbetare  i församling, på Samaria, samt bland flyktingbarn. Sjunger i kör, diktar, skriver och är intresserad av filosofi och mellanösterns kulturer och religioner. Njuter av naturen och skärgården.

 

 

Föreläsningsserie kring reformationens 500-årsjubileum

Reformationens 500-årsjubileum är en del av Finlands 100-årsjubileum. Ur en vanlig medborgares synvinkel var det viktigaste resultatet av reformationen att Bibeln utkom på folkets eget språk samt dess mångsidiga verkan på individer och samhällen. I de flesta länderna skapade Bibeln på folkets modersmål bl.a. skriftsspråket och läskunnigheten och på det sättet uppstod grunden för uppkomst av nationer, västerländsk bildning och demokrati.
 
För att uppmärksamma jubileumsåret ordnar vi en föreläsningsserie där sibboborna kan ta del av hur några inflytelserika personer förhåller sig till Bibeln.
Föreläsningsserien är tvåspråkig.

Tillställningarna är avgiftsfria och innehåller också musik.
Platsen är Sibbo kommuns Festsalen, Nybrovägen 39, 04130 Sibbo

Projektet ordnas av medborgararbetsgruppen “Reformation 500” som representerar flera aktörer i Sibbo enligt temat för Finlands 100-årsjubileum Tillsammans. 

Senast ändrat
14.06.2017