< Aktuellt
13.04.2018

Skateparken i Söderkulla flyttar – ur bruk under sommaren

Skateparken i Söderkulla stängdes i mars på grund av byggnadsarbeten som inleddes på Miilis område. En ny bussterminal och anslutningsparkering byggs på det gamla skateparkområdet bredvid Sibbo Arena.

De nuvarande skateboardramperna renoveras och placeras till den östra kortsidan av idrottsplanen när renoveringsarbeten är färdiga hösten 2018. (Detalj av gårdsplan)

– Tyvärr har vi inte kunnat hitta någon annan lämplig asfalterad plats i Söderkulla som kunde ersätta skateparken i sommar. Enligt ett förslag vore skolans gård vid Lärdomsvägen en möjlighet, men där kan vi tyvärr inte ha en skatepark på grund av bullret som skulle störa invånarna i de närliggande husen, säger servicechef för idrottstjänster Piritta Forsell.

Samtliga asfalterade ställen i Söderkulla centrum och dess närområde ligger antingen nära bostadshus eller nära tättrafikerade parkeringsplatser där det är utmanande att placera även enstaka skateboardramper.

– Vi beklagar olägenheter som detta orsakar för skateboardåkning, tillägger Forsell.

Skolans elever har deltagit i planeringen av den nya skolgården vars byggnadsarbeten framskrider gradvis tillsammans med själva skolbyggnaden. Formgivaren av de nya elementerna för skateboardåkning som blir färdiga år 2020 är landskapsarkitekten och ex-skateboardproffsen Janne Saario. Elementerna har både böjda och raka linjer. De kommer att byggas av betong så som även andra delar av parken och får en beläggning av confalt, som erbjuder ett utmärkt underlag för skateboardåkning.

Den nya anslutningsparkeringen på Miilis område byggs i en ficka mitt i den nya bussterminalen. Den nuvarande Fröken Miilis terminal tas ur bruk på hösten när den nya terminalen blir färdig.

Mer information:
Servicechef för idrottstjänster Piritta Forsell, 040 191 4539, piritta.forsell@sibbo.fi


Senast ändrat
13.04.2018