< Aktuellt
14.03.2018

Sibbe-vargen har fått nya kläder

Sibbo kommuns maskot Sibbe-vargen är förnyad. Sibbe har fått ett nytt utseende och nya kläder.

Nya rundare ögon gör att Sibbe ser ännu vänligare ut än förr. Sibbes favoritklädsel i fortsättningen är oftast en blåbärsblå overall som pryds av Sibbos nya logotyp. Sibbe-vargen är själv rätt nöjd med sin nya ”look”.

-Nog är det så roligt att få nya kläder. Som alla vargar bor jag i skogen, och där kan det hända att kläderna fastnar i någon gren, rivs sönder eller smutsas ner när man busar med andra vargungar, säger Sibbe.

Utöver skogen består Sibbes naturliga livsmiljö även av kommunens olika evenemang, i vilka det ofta är möjligt att spana in vargen.

-Hoppas vi ses snart, säger Sibbe.

Under tiden kan du bekanta dig med den nya Sibbe genom att färglägga en bild. Du hittar en utskrivningsbar bild av Sibbe via den här länken. I bilden har Sibbe-vargen jobbat hårt på en byggarbetsplats - med hjälmen på, såklart!

Sibbe har förnyats som en del av Sibbo kommuns nya varumärke. Kommunstyrelsen godkände Sibbe-vargen som en del av Sibbos varumärksguide i sitt möte i går (13.3.2018).

Sibbe-vargen är en sympatisk tecknad figur som Sibbo kommun använder huvudsakligen i den kommunikation som riktas till barn. Sibbe kan även användas när man vill tilltala kunderna personligen. Sibbe-vargen är skapad av illustratören och konstnären Petteri Mattila från Taidepalvelu Dipinto Oy.

Mer information:
Ledningens assistent Carola Juselius, 040 191 4205, carola.juselius@sibbo.fi
Informatör Paula Ropponen, 040 191 4598, paula.ropponen@sibbo.fi


Senast ändrat
14.03.2018