< Aktuellt
28.11.2017

Sibbo kommun ökar på julbelysningen enligt kommuninvånarnas önskemål

Sibbo kommun ökar på julbelysningen enligt kommuninvånarnas önskemål
I januari gjordes en enkät för att samla in kommuninvånarnas önskemål om jultidens belysning. Nästan alla som svarade ville ha mera julbelysning. Som resultat av enkäten kommer nya ljus att installeras både i Nickby och i Söderkulla för att komplettera fjolårets palett.

Ljusträden, snöflingsfigurerna på Stora Byvägen i Nickby och ispinnarna som hänger i lyktstolparna i Söderkulla får sällskap av nya ljus valda enligt invånarnas önskemål. Med julbelysningen strävar man efter att skapa ljus och glädje under årets mörkaste tid.

I likhet med i fjol har julbelysning installerats i både Nickby och Söderkulla. Båda platserna får också helt nya julljus. Fjolårets julbelysning vid Amiralsvägens rondell i Söderkulla samt Amiralsvägens tall och servicehuset Lindas gran tänds också den här julen. Dessutom kommer Amiralsvägens rondell att dekoreras med en belyst gran av gjutjärn. Också Hassellundens korsning vid Granitvägen får julbelysning.

Under de senaste vintrarna har Nickby smyckats av lysande snöflingsfigurer längs Stora Byvägen, den upplysta eken utanför Sockengården och de belysta träden vid Segrisparkens lekplats. I fönstren i Sockengården, Aravahuset och Artturi lyser adventsljusen liksom under tidigare år. Enligt invånarenkäten föreslogs julbelysning mellan rondellerna i Nickby och på Stora Byvägen i riktning mot kyrkan.

I år kommer lyktstolparna mellan rondellerna längs Nickbyvägen att dekoreras med belysta julbollar. En nyhet för i år är också belysningen av den gamla transformatorn vid Brobölevägen som sker i samarbete med den lokala energiproducenten Kervo Energi. Transformatorn har grundrenoverats inuti och används fortfarande av Kervo Energi. Sibbo kommun och transformatorns ägare Kervo Energi upplevde det som viktigt, att med hjälp av värdig julbelysning ge synlighet åt den gamla vackra byggnaden under den långa mörkerperioden.

I år går man i kommunens fastigheter och på uteområdena över till enhetliga datum för när julljusen tänds och släcks. Kommunens alla julljus kommer att tändas fredag 1.12.2017. En del av julbelysningen, som julgranen utanför Sockengården och Stora Byvägens snöflingsfigurer, kommer att lysa till 12.1.2018. Av mörkerperiodens belysning kommer den gamla transformatorn, Nickbyvägens belysta bollar mellan rondellerna och alla ljusträd att få lysa nästan hela vintern, från december till slutet av februari. Vi får ljus i den mörka vintern.

Tilläggsuppgifter:
Riikka Virta, miljö- och serviceformgivare, tfn 09 2353 6814, riikka.virta@sipoo.fi
Mari Kosonen, kommunträdgårdsmästare, tfn 09 2353 6873, mari.kosonen@sipoo.fi


Senast ändrat
28.11.2017