< Aktuellt
25.11.2017

Vildmarkseldarna tändes idag i Sibbo

Nylands Vildmarkseldar och julmarknaden inleddes idag (25.11.2017) med brinnande flammor, när eldar tändes vid Nickby Hjärta under evenemangets öppningsceremoni.

Under evenemanget har besökare haft möjligheten att bekanta sig med många föreningar med natur- och vildmarkstema. På programmet fanns bland annat en hunduppvisning och en eldshow av Tulen Taittajat. Publiken fick också njuta av framträdandet av i Sibbo bosatta musikern och skådespelaren Reeta Vestman.

Vid evenemanget offentliggjordes även årets vildmarksperson som är Ole Järvinen. Järvinen har alltid varit intresserad av naturen, fotograferar naturen och han har bland annat aktivt deltagit i insamlandet av Sibbos jakthistorier (Sibbo jakthistorier I och II).

Nylands Vildmarkseldar ordnades nu för 28:e gången. De första Vildmarkseldarna arrangerades i Artsjö år 1990. Nylands kommuner turas om med ordnandet och ordningsturen har framskridit i alfabetisk ordning. Nu var det till sist Sibbos tur. Evenemanget har fått sitt namn efter att människorna redan i urminnes tider samlats för att tända eldar och minnas det gångna året när mörkertiden började. Nästa år överlåts vildmarkseldarna till Sjundeå.

Under evenemanget rådde julstämning vid julmarknaden. Marknaden ordnades i Enters lokaler.

Sibbo fullmäktiges ordförande Heikki Vestman höll tal vid öppnandet av Vildmarkseldarna.

Kommundirektör Mikael Grannas var evenemangets beskyddare.


Senast ändrat
25.11.2017