< Aktuellt
18.11.2017

Nylands Vildmarkseldar och julmarknad i Sibbo 25.11 kl. 14–18

Nylands Vildmarkseldar och julmarknad i Sibbo 25.11 kl. 14–18
Fina flammor kommer att minnas det förgångna året i Sibbo vid Nickby Hjärta 25.11.2017 kl. 14–18. Finlands Jägarförbunds Nylands Distrikt rf och Sibbo kommun ordnar i år evenemanget Nylands Vildmarkseldar med naturtema i Sibbo i Nickby Hjärta och Enter (Stora Byvägen 12). Fritt inträde.

På evenemanget framträder bl.a. i Sibbo bosatta musikern och skådespelaren Reeta Vestman, en eldshow av Tulen Taittajat, valet av Sibbos vildmarksperson kungörs, gratis glögg och andra delikatesser finns till salu. På plats är även Box FBK med sin släckningsutrustning och 4H med ponnyer om vädret tillåter. Beskyddare för evenemanget är kommundirektör Mikael Grannas.

På evenemanget uppnås julstämningen med julmarknaden som ordnas i samband med Nylands Vildmarkseldar. Kommunen ordnar inte undantagsvis Öppning av julen i år.

Dagens program

Nylands Vildmarkseldar ordnas nu för den 28. gången. De första Vildmarkseldarna arrangerades i Artsjö år 1990. Nylands kommuner turas om ordnandet och ordningsturen har framskridit i alfabetisk ordning. Nu är det till sist Sibbos tur. Evenemanget har fått sitt namn efter det att redan i urminnes tider samlades människorna för att tända eld och minnas det förgångna året när mörkertiden började.

Till evenemanget har inbjudits alla föreningar och organisationer vars verksamhet anknyter till naturen. Av organisationerna som deltar tas inga avgifter ut. Om någon förening i Sibbo med anknytning till naturen ännu vill komma med, kan föreningen anmäla sig till Carola Juselius (tfn 09 2353 6211 eller carola.juselius@sibbo.fi).

Man kan reservera bord till julmarknaden också av Carola Juselius. Det finns försäljningsplatser både inomhus och utomhus. Ta ett eget bord eller ett eget tält med om din försäljningsplats är utomhus. Körer och andra intresserade uppträdare kan vara i kontakt med Juselius (tfn 09 2353 6211 eller carola.juselius@sibbo.fi)

Välkomma med!

Tilläggsinformation:
Carola Juselius, tfn 09 2353 6211, carola.juselius@sibbo.fi


Senast ändrat
22.11.2017