< Aktuellt
13.10.2017

Vi har firat energisparveckan i Sibbo kommun

Nationella energisparveckor firas i år för 20de gången mellan 9-15.10.2017

Under energisparveckan för man kampanj för vettig energianvändning. Under veckan har personalen fått tips om hur man själv kan spara energi både på kontoret och därhemma. Arla Finland deltog i firandet av Energisparveckan.

På avdelningarna inom kommunen görs många olika slags åtgärder som sparar energi och påverkar energieffektiviteten. En del av åtgärderna är planeringslösningar som påverkar på lång sikt, andra kan vara tekniska justeringar, fostran eller t. ex att se till att miljön och lokalen hålls rena. Sibbo kommun uppmuntrar också kommunens invånare att fira Energispaveckan!

Läs om flera tips för hemmet i Hemmets energiguide.
https://www.motiva.fi/files/6933/HemmetsEguide.pdf

Testa om du bor med en Sibbovarg eller en energitjuv och vinn biobiljetter! (på finska): https://apps.myzef.com/resources/motivaoy/n0me49/index.html

Blänkare: Varför är det viktigt att spara energi och använda energi effektivt?

Att spara energi och använda energi effektivt är de snabbaste sätten att stävja klimatförändringen. All energi som sparas sparar också pengar. Andra viktiga orsaker att minska energiförbrukningen är att de icke förnybara energikällorna, såsom olja och kol, håller på att ta slut och att använda dem dessutom orsakar miljöproblem. Ur ett globalt perspektiv utgör dessutom befolkningsökningen en orsak att minska energiförbrukningen. Dessa åtgärder som dämpar klimatförändringen hjälper också till för att skydda Östersjön.

Som rikskoordinator och organisatör för Energiveckan fungerar Motiva. Tilläggsinformation om kampanjen: Suvi Tuiskunen, suvi.tuiskunen@sibbo.fi


Senast ändrat
13.10.2017