< Aktuellt
15.09.2017

HRT firar Bilfria dagen 22.9 med biljettrabatt

HRT firar Bilfria dagen 22.9 med biljettrabatt
Den internationella mobilitetsveckan startar lördagen den 16 september och kulminerar fredagen den 22 september med Bilfria dagen. Under Bilfria dagen är biljettpriserna i HRT-trafiken nedsatta.

Därtill delar man ut reflexer i bussarna som trafikerar i Sibbo. Reflexer ökar fotgängarnas säkerhet i trafiken och underlättar också busschaufförens arbete då passagerarna syns bättre på hållplatserna.

På Bilfria dagen ger HRT rabatt på värdebiljetter som köpts med resekort samt på enkelbiljetter som köpts med mobilappen. På fredagen den 22 september är priset på mobil- och värdebiljetter för vuxna 1 euro i en zon, 2 euro för en resa i två zoner och 3 euro för en resa i tre zoner. De motsvarande priserna för värdebiljetter för barn och rabattgrupper är 0,50 euro, 1,00 euro och 1,50 euro. Biljetterna på Bilfria dagen är i kraft på normalt sätt (60–100 minuter) och bytesrätt ingår.

Hur laddar man ner appen HRT Mobilbiljett till smarttelefonen? Var kan man skaffa sig ett HRT-resekort? Läs mer på HRT:s webbplats: https://www.hsl.fi/sv/mobilitetsveckan

Under mobilitetsveckan uppmuntras folk till att reflektera över sina resval och hur de vardagliga resorna påverkar miljön och samhället. Den internationella mobilitetsveckan firas årligen den 16–22 september. Utsläppssnål och smart trafik är temat för år 2017.


Senast ändrat
15.09.2017