< Aktuellt
13.09.2017

Målningsarbetena på Aravahuset inleds 14.9 – På Sibbos namnsdag 22.9 firas också Aravahusets muralmålning.

Aravahuset får en ny yta när en muralmålning som täcker hela huset genomförs i september. Kom och titta på konstnären i sitt arbete på Sibbos namnsdag 22.9.2017!

Aravahuset som finns i centrum av Nickby (Norra skolvägen 1) får sin målning uppskattningsvis 14–29.9.2017. Under de första dagarna utförs förberedelser och skisser, varefter det egentliga målningsarbetet börjar. Målningen utförs av Rustam QBic, som innan han anländer till Sibbo har målat muralmålningar i Norge och Kina.

I sin konst kombinerar Rustam Qbic modern gatukonst med tradiotionell bildkonst på ett mycket finkänsligt sätt. Han betonar framför allt det narrativa och färgernas harmoni, och planerar alltid verken noggrant så att de passar in i sin miljö.

Aravahuset målas som en del av stadskonstevenemanget UPEA17, som arrangeras för andra gången, och som samlar både inhemska och utländska toppkonstnärer för att måla konst på väggar och offentliga platser på olika håll i Finland.

Du kan läsa mera om konstnären och UPEA17-konstfestivalen på webbplatsen sipoorakentaajakehittaa.fi (Sibbo bygger och utvecklar) och på konstfestivalens egen hemsida upeart.com.

Sibbos namnsdagsprogram vid Aravahuset 22.9:

  • 13:00-15:00 Följ muralkonstnären Rustam QBic i hans arbete
  • 13:00-15:00 Målning med gatukritor
  • 14:00 Tal av kommundirektör Mikael Grannas. Musik.

Märk, att både muralmålningen och gatumålningen sker med reservation för dåligt väder. I fall av ihållande regn kommer evenemanget inte att hållas.Evenemanget är gratis, men på plats kan man köpa delikatesser från en fish ’n’ chips –bil.

På Sibbos namnsdag kommer också annat program att arrangeras. Du kan läsa mera via den här länken.

Tilläggsuppgifter:
Planerare Suvi Tuiskunen, Sibbo kommun, suvi.tuiskunen@sipoo.fi, tfn 09 2353 6807


Senast ändrat
14.09.2017
Taggar: kultur