< Aktuellt
16.05.2018

Mobilapp guidar nu vandrare i Sibbo storskog

Mobilapp guidar nu vandrare i Sibbo storskog
Du kan nu ladda ner gratis en guidad rutt i Sibbo storskog på din mobil. Citynomadis mobilapplikation visar var användaren befinner sig på kartan och berättar om de olika objekten längs rutten.

Du hittar rutten i Citynomadis mobilapplikation Nomadi på namnet Hindsby rundan. Guidningstexterna är tillgängliga både på finska och på svenska.

Ruttens norra slinga guidar vandraren från Västervägen ända till Byagården i Hindsby. Rutten går delvis längs stigar som märkts ut av Forststyrelen. Den här sträckan är cirka 8 kilometer lång, men det är möjligt att avlägga endast en del av rutten. Den andra slingan är en skogsväg som går söderut från Byagården i Hindsby. Den ansluter till Forststyrelsens rundslinga nära Fiskträsk och kommer sedan tillbaka. Den södra sträckans sammanlagda längd är cirka 10 kilometer.

Rutten i applikationen tillhandahålls av Sibbo kommun. Rutten har planerats av naturfotograf och utflyktsguide Kai Hypén.

Den avgiftsfria mobilappen Nomadi kan också användas i offline-läge, dvs. du behöver ingen mobildataanslutning om du har laddat ner kartan och rutten i förväg på din mobila enhet. Appen kan laddas ner i appbutiken såväl på Android-, iOS- som på Windows 8 Phone-enheter. Du kommer också åt rutten med dators webbläsare på adressen citynomadi.com.


Skogsmässa i Sibbo storskog 19.5 kl. 12–16

Glöm vardagens stress för en stund och kom till skogsmässan som ordnas i Sibbo storskogs vackra landskap. Naturföretagarna i Sibbo storskog ordnar en skogsmässa i storskogen lördag 19.5.2018. De hundra första som vandrar längs GPS-rutten blir bjudna på gratis sopplunch på Byagården i Hindsby (Martisvägen 66). Mässan ordnas vid Bergströms torp längs rutten i Sibbo storskog. Du kan se var torpet ligger i mobilappen.

Sibbo kommun ordnar gratis busstransport till evenemanget från gamla kyrkans parkeringsplats i Nickby (Kungsvägen 28, Sibbo). Avgångstider kl. 11.30 och 13.30. Returtransport kl. 14 och 16.30. Bussen kör längs rutten Nickby–Byagården–Västervägen–Nickby. För att undvika trängsel på parkeringsplatserna rekommenderar vi att man anlitar busstransporten.

Naturföretagarna i Sibbo storskog bjuder på ett mångsidigt program vid Bergströms torp:

  • Testkörning med Fatbike-terrängcykel
  • Skogsmindfulness-övningar
  • Naturstig, skogsfrågesport och naturbingo
  • Vildmarkskocken Markus Maulavirta bjuder på gäddsoppa och svampbakverk samt vildörtsguidning
  • Berättelser om den forntida Bergströmsgubbens förehavanden
  • Korvgrillning, lägereldskaffe, te på granskott

Mer information:

Naturfotograf och utflyktsguide Kai Hypén, Naturföretagarna i Sibbo storskog, 040 503 0804, k.hypen@gmail.com

Näringschef Elina Duréault, Sibbo kommun, 040 191 4465, elina.dureault@sibbo.fi

Servicechef för idrottstjänster Piritta Forsell, Sibbo kommun, 040 191 4539, piritta.forsell@sibbo.fi


Senast ändrat
16.05.2018
Taggar: idrott