< Aktuellt
13.07.2017

Odlingslådorna gläder Hassellunden

Odlingslådorna gläder Hassellunden
I Hassellunden har man intresserat sig för den somriga trädgårdshobbyn som erbjuds genom Sibbo kommuns odlingslådor.

I Söderkulla har Hassellundens invånare i början av juni haft möjlighet att reservera odlingslådor för eget bruk, i vilka man har fått plantera egna sommarblommor eller t.ex. grönsaker till salladsbordet. 

Den här sommaren finns det tio odlingslådor i Hassellunden. Alla odlingslådorna togs snabbt i bruk, vilket tyder på att det fanns ett tydligt intresse för dem. Odlingslådorna kan reserveras för en sommar i sänder fram till höstens skördetid. "Odlingslådorna prövades nu för första gången. Eftersom det fanns ett stort intresse för verksamheten kommer det även att finnas odlingslådor nästa år. I nästa sommar är det också möjligt att det hämtas odlingslådor till andra områden", berättar Sibbo kommuns trädgårdsmästare Mari Kosonen. Om du är intresserad av nästa års lådodling kan du meddela ditt intresse till Suvi Tuiskunen (förnamn.efternamn@sipoo.fi). Samtidigt kan du även föreslå en plats för de nya lådorna. Odlingslådornas platser för nästa sommar bestäms våren 2018. 

Stadsodling har under de senaste åren blivit allt vanligare runtom i Finland. Odlingslådorna hämtar möjligheten åt höghusområdens invånare att syssla med trädgårdsskötsel också utan att äga en egen gård. Samtidigt ökar de den sociala gemenskapen och områdets trivsamhet. Kommunen erbjuder lådorna för odlingen och myllan, men fröna och plantorna bör var och en skaffa själv. Mångåriga växter skall man inte plantera i lådorna. Lådans odlare är själv ansvarig för att sköta om sina planteringar och får själv skörda sina odlingar när odlingssäsongen tar slut.

 


Senast ändrat
13.07.2017