< Aktuellt
26.05.2017

Såpbubblor och käpphästar i Sibbo 28.5

Såpbubblor och käpphästar i Sibbo 28.5
Kom med och blåsa och beundra små och stora såpbubblor i Nickby 28.5. Sibbo deltar för andra gången i den globala såpbubbelparaden (Global Bubble Parade). Samma eftermiddag ordnas också en hopptävling för käpphästar, där ekipagen kan flyga över hindren med fladdrande man.

Såpbubbelparaden avgår kl.13.00 från Nickby Hjärtas parkeringsplats (Norra Skolvägen 4), och fortsätter längs gångvägen till Lukkarin koulu (Klockarvägen 2). LokalTapiola har donerat 300 st. såpbubbelburkar som delas ut inför paraden. Vid Lukkarin koulu finns det möjlighet att prova på att göra jättesåpbubblor. Meningen med paraden är att fira glädjen och lyckan, och i huvudrollen står deltagarna.

Sibbo kommun och Sibbo 4H-förening ordnar också en hopptävling för käpphästar vid Lukkarin koulu kl. 15. Om du vill delta i hopptävlingen, anmäl dig senast 19.5 på adressen: http://sipoo.fs4h2.webbhuset.fi/start/ OBS! Länken för anmälan öppnas måndag 15.5 kl. 10. Antalet deltagare i tävlingen är begränsat. Alla deltagare belönas med en rosett. Tävlingen har fyra klasser för deltagare i olika åldrar. Du kan läsa mera om klasserna och tävlingen via denna länk. Som speaker under tillställningen fungerar Micaela Röman.

På platsen:

  • Sibbo kommun
  • 4H, som står för bubbelvätskan och tillbehören för jättesåpbubblorna
  • Il Carro, som säljer läcker gatumat
  • LokalTapiola, som står för bubbelmaterialet
  • Box VPK/FBK (i beredskap)

Det globala evenemanget Global Bubble Parade organiseras av 100happydays-stiftelsen, och dess mål är att bygga mer flexibla och pluralistiska samhällen, öka medvetenheten om betydelsen av individernas välbefinnande samt skapa positiva erfarenheter av situationer där staden och invånarna möts och fungerar tillsammans. Läs mer om evenemanget här: http://bubbleparade.org/

Tilläggsuppgifter om såpbubbelparaden:
Carola Juselius, Sibbo kommun, carola.juselius@sibbo.fi, tfn 09 2353 6211

Tilläggsuppgifter om hopptävlingen för käpphästar:
Anki Nyberg, 4H, tfn 050 536 8614


Senast ändrat
26.05.2017