< Aktuellt
03.12.2018

Självständigheten firas i Sibbo på hjältegravar och med film

I Sibbo firas självständighetsdagen denna torsdag på traditionellt vis. Förutom kransnedläggningen innehåller dagens program i Nickby bland annat en filmvisning som kommunens kulturtjänster bjuder på i Topeliussalen.

Självständighetsfirandet börjar redan dagen före med vernissage av Sibbo institutets 50-årsfestutställning i Nickby instituthus (Stora Byvägen 8) och med seniordans (utan åldersgränser) i Söderkulla skola (Lärdömsvägen 6). Man firar i båda verksamhetspunkterna kl. 12-14. Då är det också möjligt att rulla bivaxljus och dela med sig av institutminnen.

På den egentliga självständighetsdagen börjar firandet med en tvåspråkig gudstjänst klockan 11.00 i Sibbo kyrka. Efter gudstjänsten både kransnedläggning och uppvaktning vid Gamla kyrkan varefter församlingarna bjuder på glögg i församlingshemmet. (Stora Byvägen 1). Programmen vid kyrkorna ordnas av Sibbo svenska församling och Sipoon suomalainen seurakunta.

Sibbo kulturtjänster bjuder på en gratis filmvisning av Markku Pölönens filmnyhet Det Egna landet (Oma maa) i Topeliussalen kl. 14. Pölönens nya film är en romantiskt spetsad kärleksförklaring till nybyggarandan under det efterkrigstida Finland. Fribiljetterna till filmförevisningen har delats ut vid kommunens INFO-punkter.

Dagens firande avslutas med scouternas fackeltåg som startar från församlingshemmet kl. 16 och avslutas vid Gamla kyrkans hjältegravar för kransnedläggning.


Senast ändrat
03.12.2018