< Aktuellt
01.10.2018

De äldres vecka i Sibbo inleds i år i Söderkulla kyrka

Det riksomfattande evenemanget De äldres vecka firas i år 7.10–14.10.2018. Veckans tema är Aktivitet ger glädje (Iloa toimeliaisuudesta). I Sibbo firas De äldres vecka med mångsidigt program.

I Sibbo börjar firandet av De äldres vecka med ett diskussionstillfälle i Festsalen tisdagen den 2 oktober, alltså redan innan den riksomfattande festveckan börjar. Diskussionsämnen är bland annat hur social- och hälsovårdstjänsterna ändras och utvecklas samt hur dessa förändringar påverkar de äldres vardag och kvaliteten på tjänsterna. Den egentliga öppningsfesten för De äldres vecka firas söndagen den 7 oktober 2018 i Söderkulla kyrka. Festtalaren i öppningsfesten är arkiater Risto Pelkonen.

För övrigt består veckans program bland annat om SeniorSurf i Söderkulla bibliotek, den öppna sånggruppen Laulava kuppila och handarbetsklubben Näppärät näpit. Arrangörerna för verksamheten under De äldres vecka är bland annat Äldrerådet, Sibbo kommuns bibliotekstjänster och församlingarna i Sibbo.

Mer information:
Ansvarig serviceinstruktör Sari Häkkinen, tfn 040 191 4196, sari.hakkinen@sibbo.fi

Ett urval av programmet i Sibbo

Tisdag 2.10.2018: Social- och hälsovårdsreformen i Sibbo – ett hot eller en möjlighet?

Äldrerådet arrangerar en paneldiskussion den 2 oktober 2018 i Festsalen (Gamla vattentornsbacken 1) med början kl. 18. Ämnen diskuteras med kommunens beslutsfattare och inflytelserika personer och diskussionen rör de aktuella ändringarna i social- och hälsovårdstjänsterna samt framtidsplanerna för Sibbo kommun. Förändringsagent Soili Partanen inleder evenemanget. Diskussionen leds av Helena Räsänen, som är direktör för Tjänster för äldre och handikappade i Sibbo kommun.

Före diskussionen har publiken en möjlighet att bekanta sig med lokala aktörer i Sibbo. Både privata aktörer på socialsektorn och det team som arbetar med servicestyrning för äldre presenterar sin verksamhet med början klockan 17.

De som vill får även ställa frågor på förhand. Frågorna tas upp i diskussionen. Vänligen skicka dina frågor per e-post till Sari Häkkinen, sari.hakkinen@sibbo.fi, före den 1 oktober 2018. Kaffeservering.

Söndag 7.10.2018: Öppningsfesten för De äldres vecka i Sibbo

Öppningsfesten för De äldres vecka firas i den nyligen invigda Söderkulla kyrka (Fröken Miilis väg 2) söndagen den 7 oktober med början klockan 14. Programmet består av festkaffe och rundtur i kyrkan. Den egentliga öppningsfesten för De äldres vecka börjar klockan 15. Arkiater Risto Pelkonen har lovat att hålla festtal. I programmet ingår även en festhälsning från Söderkulla kyrka. Sibbo Musikförening ansvarar för festmusiken. Programledare för evenemanget är äldrerådets ordförande Brita Seppänen. Åskådarna har också en möjlighet att delta i mässan som börjar klockan 13.

Måndag 8.10.2018: Handarbetsklubben Näppärät näpit

Sibbo finska församling ordnar en handarbetsklubb där alla kan delta. Klubben heter Näppärät näpit och den samlas i Söderkulla kyrka (Fröken Miilis väg 2) klockan 11.00–14.00.

Tisdag 9.10.2018: SeniorSurf

Bibliotekstjänsterna i Sibbo deltar i den riksomfattande SeniorSurf-dagen genom att ordna ett eget evenemang i Söderkulla bibliotek (Amiralsvägen 2) klockan 10.00–14.00. Evenemanget SeniorSurf går ut på att uppmuntra de äldre att bekanta sig med datorer och internet och ge dem handledning i hur man använder dem.

Torsdag 11.10.2018: Sånggruppen Laulava kuppila

Sibbo finska församling ordnar en öppen sånggrupp under namnet Laulava kuppila i Söderkulla kyrka (Fröken Miilis väg 2) klockan 11.30–13.30. Vi sjunger bekanta låtar och umgås med varandra över en kopp kaffe.

Lördag 13.10.2018: Seminarium ”Israel i brännpunkten”

Sibbo finska församling ordnar ett seminarium med titeln Israel polttopisteessä (”Israel i brännpunkten”) på Kyrkoby församlingshem (Stora Byvägen 1) klockan 9.00–17.00. Seminariet hålls på finska.

Söndag 14.10.2018: Mässa, Missionshelg

Församlingarna i Sibbo ordnar en mässa i Sibbo kyrka (Kungsvägen 19) klockan 10.00. Missionsfest och kyrkkaffe på Kyrkoby församlingshem (Stora Byvägen 1).


Senast ändrat
05.10.2018