< Aktuellt
01.08.2018

Återvinning av möbler börjar på Dösis i Sibbo

Återvinning av möbler börjar på Dösis i Sibbo
Verksamhetscentret Vägskälet i Sibbo öppnar en butik för begagnade möbler måndagen den 6 augusti 2018 vid kaféet Dösis, i de lokaler där det tidigare fanns Matkahuoltos verksamhet (Stora Byvägen 30, Sibbo). I butiken kan kommuninvånarna köpa möbler som inte längre behövs i kommunens lokaler. Möblerna säljs till självkostnadspris.

Butiken håller öppet måndagar, onsdagar och fredagar kl. 8–16 samt på tisdagar och torsdagar kl. 10–18. Man kan betala både med kontanter och med kort. Vid behov går det också att köpa hemleverans av möblerna inom Sibbos gränser.

Alla möbler som säljs i butiken är hela och användbara. De har blivit onödiga i samband med flyttar eller andra ändringar i arbetsrum och -lokaler eller när ergonomin på arbetet har förbättrats. Trasiga eller eventuellt fuktskadade möbler säljs inte i butiken. Butikens urval varierar under hösten när produkter säljs och nya begagnade möbler hämtas in. Återvinningsbutiken stänger dock 21.12.2018 när Vägskälets verksamhet i byggnaden upphör. Vi meddelar skilt om återvinningsbutiken öppnar senare på ett annat ställe.

Ekologisk hållbarhet och hur den uppskattas i kommunens verksamhet definieras som viktigt i Sibbo kommuns strategi för åren 2018–2021. Vi strävar efter att nå detta mål även med olika mindre åtgärder och beslut, så som med att öppna en temporär återvinningsbutik. Verksamhetens intäkter används för att täcka personal- och uppehållskostnaderna för drift av återvinningsbutiken.

Mer information:

Lassi Puonti
Verksamhetsledare
Verksamhetscentret Vägskälet – Sibbo kommun
Telefon 040 191 4425
lassi.puonti@sibbo.fi

Elina Duréault
Näringschef
Sibbo kommun
Telefon 040 191 4465
elina.dureault@sibbo.fi


Senast ändrat
01.08.2018