< Aktuellt
10.01.2018

Sibbo kommun tackar dem som upptäckte branden vid Gumbostrands skola

När Gumbostrands skola fattade eld tidigt under den lugna nyårsdagen kunde skadorna ha blivit större utan två mäns raska agerande. Sibbo kommun skänker var sitt presentkort till Keaton Isaksson och Harri Hagman som upptäckte lågorna, kallade på hjälp och lyckades begränsa elden med hjälp av snö.

Isaksson och Hagman märkte eldsvådan när de körde förbi skolan med bil. Under den lugna helgmorgonen såg man inte till andra människor i byn.

-Om Isaksson och Hagman inte hade upptäckt eldsvådan i det skedet kunde hela skolan ha blivit förstörd av elden. Vi tackar dem för förtjänstfullt agerande. Vi tackar också Gumbo FBK som snabbt var på plats, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Bara en liten del av skolbyggnaden skadades i branden. Skolverksamheten har fortsatt nästan som normalt i Gumbostrands skola efter jullovet.

Byggnadsingenjör Rainer Långsjö berättar att Isaksson och Hagman som tack fick var sitt presentkort till Söderkulla gård.

-Vi på kommunens lokalitetsförvaltning tyckte att de som upptäckte branden kunde uppmärksammas på något sätt. Vi sparade en massa pengar, tid och besvär när eldsvådan upptäcktes så tidigt, säger Långsjö.

Också Gumbostrands skola har uppmärksammat Isaksson och Hagman samt Gumbo FBK. Den svenskspråkiga Gumbostrands skola är ett lågstadium i Gumbostrand i Sibbo. Skolan har allt som allt 53 elever och förskoleelever. Träbyggnaden har tagits i skolbruk år 1919. Nästa år firar skolan 100-årsjubileum.

Tilläggsuppgifter:
Byggnadsingenjör Rainer Långsjö, tfn 050 321 8909, rainer.langsjo@sibbo.fi


Senast ändrat
10.01.2018