Monikulttuurista toimintaa Sipoossa

Sipoossa useat eri tahot järjestävät toimintaa, johon maahanmuuttajat ovat tervetulleita. Kunnassa järjestettävän monikulttuurisen toiminnan kautta voit saada esimerkiksi suomalaisen mentorin, opiskella kieltä yhdessä muiden maahanmuuttajien kanssa tai päästä tukikummiksi tai ystäväksi maahanmuuttajalle.

Toimijat (seurakunnat, yhteisöt, järjestöt yms.) voivat olla yhteydessä Sipoon kunnan maahanmuuttokoordinaattoriin (040 573 4133). Toiminnastanne voidaan laittaa linkki tälle sivulle.

Kielikahvila Sipoon pääkirjastolla

HUOM! Kielikahvila on peruttu keväältä 2020 koronavirustilanteen vuoksi.

Sipoon pääkirjasto ja Sipoon maahanmuuttajapalvelut ovat yhteistyössä aloittaneet suomen kielen kielikahvilan Sipoon pääkirjaston kahvilassa, os. Pohjoinen koulutie 2. Kielikahvila on avoin keskusteluryhmä, jossa on vapaaehtoinen suomenkielinen vetäjä ja avoin taso kaikille, jotka haluavat harjoitella suomen kieltä. Lastenhoito on järjestetty. Kielikahvila järjestetään perjantaisin klo 14-15.

Lisätietoja:

Maahanmuuttokoordinaattori Marjukka Huttunen, puh. 040 5734133.

Avoin neuvonta maahanmuuttajille

HUOM! Avoin neuvonta on peruttu keväältä ja kesältä 2020 koronavirustilanteen vuoksi.

Sipoossa alkaa ensimmäistä kertaa maahanmuuttajille suunnattu avoin neuvontapalvelu Nikkilän kirjaston tiloissa.

Ensimmäisen kuukauden ajan 25.2.-17.3. neuvonta on joka tiistai klo 14-16 ja siitä eteenpäin joka toinen viikko, parillisten viikkojen tiistaina klo 14-16. Avoimeen neuvontaan ovat tervetulleita kaikki maahanmuuttajat, joilla on kysyttävää Suomessa asumiseen liittyen. Kysymykset voivat koskea esimerkiksi yhteiskunnan palveluita, asumista, lupia, lomakkeiden täyttöä, tukia, opiskelua, työnhakua tai muuta maahanmuuttoon liittyvää.

Neuvonnassa on aina paikalla yksi työntekijä kunnan maahanmuuttajapalveluista.

Lisätietoja:

Maahanmuuttokoordinaattori Marjukka Huttunen, puh. 040 5734133.

Suomen kielen kurssit Sipoon opistossa

HUOM! Sipoon opiston kurssit on peruttu keväältä 2020.

Sipoon opisto järjestää keväällä 2020 kaksi suomen kielen kurssia: keskustelukurssin jo jonkin aikaa kieltä opiskelleille, ja alkeiskurssin vasta vähän suomea puhuville. Molempien kurssien ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä linkistä.

Luetaan yhdessä –verkosto

HUOM! Luetaan yhdessä -ryhmän tapaamiset on peruttu keväältä 2020.

Akateemisten Naisten Liitto ry:n vapaaehtoiset maksutonta lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahanmuuttajille Sipoossa!

Keväällä 2020 Luetaan yhdessä- ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19.30 Lukkarin koululla (Lukkarintie 2, 04130 Sipoo).

Lisätietoja:
Luetaan yhdessä -toiminnan vastuuhenkilö Mervi Jokela (044 0887064, mervijokela(at)hotmail.com), Luetaan yhdessä -verkoston www-sivut

Suomen Punaisen Ristin yksintulleiden tukihanke

Sipoossa perheryhmäkodissa ja tuetussa asumisessa nuoret ovat ammatillisten tukipalvelujen piirissä, mutta tarvitsevat arkista tukea, verkostoja, ystäviä, turvallisia aikuisia, kontakteja lähiympäristöön ja yhteiskuntaan kotoutuakseen. Suomen Punainen Risti on järjestänyt yhteistyössä Sipoon maahanmuuttajapalveluiden kanssa tukikummikoulutuksia marraskuusta 2017 alkaen.

Lisätietoja Punaisen Ristin www-sivuilta tai maria.koskijoki(at)redcross.fi

På svenska

in english

Viimeksi muokattu 28.05.2020