Sairaala- ja kuntoutuspalvelut

Terveyskeskuksen sairaala osasto 1 
akuutti- ja kuntoutusosasto

Osaston puhelinnumero: 040 1914305
Osoite: Jussaksentie 14, 04130 Sipoo

Sairaalassa on 33 potilaspaikkaa. Sairaalassa hoidetaan potilaita, jotka tulevat joko kotoa päivystyksen kautta tai jatkohoitoon erikoissairaanhoidosta. Potilaat tarvitsevat akuuttia sairaanhoitoa ja kuntoutusta tai odottavat jatkohoitopaikkaa ympärivuorokautiseen hoitoon. Lisäksi hoidetaan myös kotoa käsin päivittäin käyviä potilaita, jotka tarvitsevat esimerkiksi suonensisäistä lääkitystä.

Hoitotyön arvot
Kunnioitamme potilaidemme yksilöllisyyttä, ihmisarvoa ja oikeuksia. Potilaalla on itsemääräämisoikeus ja tiedonsaantioikeus. Hänellä on oikeus turvalliseen hoitoon ja hoidon jatkuvuuteen.

Hoidon toteutus
Hoito toteutetaan tiimityönä, yksilölliseen kuntouttavaan hoitosuunnitelmaan perustuen. Kuntoutumista edistävän hoitotyön tavoitteena on potilaan mahdollisimman aikainen  kotiutuminen. Potilaan kuntoutumisesta vastaa moniammatillinen työryhmä, jossa on mukana lääkäri, hoitajat,  fysioterapeutti jne.. Moniammatillinen työryhmä suunnittelee potilaan kanssa yksilöllisen kuntoutuspuun, jonka oksille on kirjattu kuntoutuksen osatavoitteet.

Rohkaisemme mielellämme myös omaisia osallistumaan potilaan hoitoon (esim. ruokailussa avustamiseen) ja hoidon suunnitteluun yhteistyössä hoitajien kanssa.

Vuodeosasto toimii opetusosastona, mm. sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat ovat harjoittelussa osastollamme.Osastollamme voi vierailla vapaasti päivittäin klo. 13.00 - 19.00, muulloin vierailuajasta voi sopia henkilökunnan kanssa.

Osastonhoitaja
Pia Hellman
040 1914304

Fysioterapia

Sipoon terveyskeskus
Jussaksentie 14, P-krs
04130 Sipoo

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse
arkisin klo 11.30 - 12.30 
puh 09 2353 6441
muina aikoina voitte jättää viestin vastaajaan

sähköposti: etunimi.sukunimi@sipoo.fi

Käyntimaksu: 11,40 €/kerta. Peritään enintään 45 käyntikerralta/vuosi.

Fysioterapiapalveluista vastaa
Osastonhoitaja 
Marina Westerlund
puh. 040 1916020

Lue lisää fysioterapiasta...

 

Apuvälinepalvelut

Apuvälineen tarpeen arviointiin, lainaukseen ja käytön opastukseen tulee varata aika apuvälineyksiköstä. Ajanvaraus tapahtuu puhelinajalla ma - ti, to - pe klo 8 - 9, puh 050 522 2799. Voitte ottaa yhteyttä myös sähköpostilla nina.helenius@sipoo.fi

Lue lisää apuvälinepalveluista...

 

Toimintaterapia

Joskus arkinen toiminta vaatii ihmiseltä enemmän, mihin hän sairastumisen, vammautumisen tai elämäntilanteen muutoksen vuoksi pystyy. Toimintaterapian perustana on näkemys ihmisen mahdollisuudesta vaikuttaa tulevaisuuteensa, terveyteensä ja hyvinvointiinsa tekemisensä ja omien valintojensa kautta.

Lue lisäätoimintaterapiasta...

 

Puheterapia

Kunnallinen puheterapia on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja rajoitetusti kouluikäisille. Puheterapeutin vastaanotolle tullaan yleensä terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä. Vanhemmat voivat myös itse ottaa yhteyttä puheterapeuttiin.

Lue lisää puheterapiasta...


Svenska


Viimeksi muokattu 06.07.2020