Terveysasemapalvelut


 

Ajankohtaista koronaviruksesta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta sipoo.fi:ssä tästä linkistä.

Lievät hengitystieoireet pyydetään sairastamaan kotona, vaikka epäilisi niiden liittyvän koronavirukseen. Jos ei ole sairaalahoidon tarvetta tai muuta ehdotonta tarvetta ammattilaisen arviolle, kannattaa hoitaa itseään kotona. Pyydämme, ettei tällöin oteta yhteyttä tarpeettomasti puhelimitsekaan.

Jos oireesi ovat vakavia, soita aina ensin! Puhelimessa ammattilainen arvioi tilanteesi ja ohjaa tarvittaviin jatkoselvityksiin.
Arkisin klo 8-18, la-su klo 9-16 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
Muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117

Epäiletkö koronavirustartuntaa? Kuvaa napauttamalla pääset Omaolon oirearviosivulle (valitse kieli sivun oikeasta yläkulmasta)

Omaolo Korona oirearvio

Neuvoja ja apua koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietämiseen voit löytää Mielenterveystalo.fi verkkosivustolta

Kuvaa napauttamalla pääset suoraan sivustolle

Mielenterveystalo


Päivystysluonteiset asiat arkisin klo 8-18, la-su klo 9-16 puh. 09 2353 6001

Hätätapauksessa soita aina 112!

Ajanvaraus sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotoille arkisin klo 8–15 puh. 09 2353 6001

Ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys hoidetaan Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Päivystysapu palvelee numerossa 116117. (puhelun hinta 0 eur)

Klo 22 - 8 kiireellistä lääkärinhoitoa tarvitsevia kehotetaan kääntymään Porvoon sairaalan päivystyspoliklinikan puoleen, Porvoon sairaala, puh. 116 117

 


Terveysasemat

 

Sipoon terveyskeskukseen kuuluu kaksi terveysasemaa, pääterveysasema Nikkilässä ja sivuterveysasema Söderkullassa joihin varataan aikoja yhteisestä keskitetystä ajanvarauksesta puh. 09 2353 6001.

15.3.2020 Tiedote
Sipoon sosiaali- ja terveyspalvelut supistaa kiireetöntä toimintaa

Nikkilän sosiaali- ja terveysasema
ma-pe klo 8-16 (potilastoimisto pääsääntöisesti klo 8-12)
päivystys arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 10-16
Jussaksentie 14, 04130 Sipoo
fax 09 2353 6309

Söderkullan terveysasema
HUOM! Söderkullan terveysasema suljettu 19.3. lähtien toistaiseksi, palvelut keskitetään Nikkilän terveysasemalle.
Terveyspalveluista ollaan yhteydessä asiakkaisiin, joilla on aika varattuna Söderkullaan keskiviikon 18.3. jälkeen.

Lisätietoja terveyspalveluista

Reseptin uusiminen

Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti ja tallentaa keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Voit myös lähettää sähköiset reseptisi uusittavaksi terveyskeskukseen kotikoneeltasi. Sähköisen reseptin lähettäminen uusittavaksi onnistuu kirjautumalla Omakantaan, johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti) tai mobiilivarmenteella. Lue lisää Kanta-palveluista...

 

Laboratoriopalvelut

Ajanvaraus laboratorioon (Nikkilä ja Söderkulla) - voit varata ajan joko suoraan netistä tai soittamalla keskitettyyn puhelinpalveluumme 09 471 86800 ma-pe klo 7.30 – 15.30. Nikkilän laboratorioon voit tulla myös ilman ajanvarausta, mutta suosittelemme ajanvarausta. Nikkilän näytteenottopiste on avoinna ma-pe 07.10- 15.00. Söderkullan näytteenottopiste palvelee vain ajanvarauksella, INR-asiakkaat ilman ajanvarausta ma ja ke klo 10 – 11. Kohdunkaulan syöpää ehkäisevä seulonta kuuluu myös HUSLABin palveluihin. Itä-Uudenmaan terveyskeskuslaboratoriopalvelut.

Röntgen

Nikkilän sosiaali- ja terveysasema, ma-to klo 8.00 - 15.30 sekä pe klo 8.00 - 14.30.HUS-Kuvantaminen Sipoo palvelee HUS-alueen erikoissairaanhoidon ja kuntien perusterveydenhuollon potilaita, joilla on sähköinen lähete, riippumatta kuntarajoista. Lisäksi palvelemme Kuninkaantien työterveyshuoltoa. Sipoon HUS-röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia (luuston ja keuhkojen röntgentutkimukset sekä hammaskuvaukset). Perusröntgentutkimuksiin voi tulla ilman ajanvarausta, tai halutessaan tutkimukseen voi myös varata ajan. Lue lisää röntgenpalveluista.


Terveydenhuollon valinnanvapaus

Halutessasi voit valita terveysaseman toisesta kunnasta.
Siirtyäksesi toisen kunnan terveysaseman asiakkaaksi sinun on tehtävä kirjallinen ilmoitus aseman vaihtamisesta sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle viimeistään kolme viikkoa ennen kuin voit varata ajan uudelle terveysasemalle.
Ilmoituslomakkeen löydät täältä. Lomakkeita saa myös Sipoon kunnan Infosta  ja terveysasemilta Lisätietoa terveydenhuollon valinnanvapaudesta.

 

Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman kartta

Asemalla tarjotaan seuraavat palvelut:

• avosairaanhoidon vastaanotot ja päivystys
• suun terveydenhuolto
• HUS-Röntgen
• HUS-Laboratorio
• äitiys- ja lastenneuvola
• perhetyö
• fysioterapia ja apuvälinepalvelu
• aikuissosiaalityö
• lastensuojelu
• vammaispalvelut
• puheterapia
• perheneuvontapalvelu
• lastenvalvontapalvelu

Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuja peritään muun muassa terveydenhoidosta, sairaanhoidosta, laitoshoidosta, palveluasumisesta, kotihoidosta, suun terveydenhuollosta ja päivätoiminnasta. Asiakasmaksut pohjautuvat lainsäädäntöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon taksat ja maksut

Lue lisää maksuista...

Terveyskylä.fi
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille. Terveyskylän virtuaalitaloissa on tietoa, vertaistukea ja nettiterapiaa sekä oirenavigaattoreita, jotka ohjaavat kulloinkin sopivaan paikkaan saamaan apua. 

 

Svenska

Viimeksi muokattu 27.03.2020